January 04, 2012

Maaf Everybody :)





Assalamualaikum and Hai *waving hand


Memang lumrah, hidup ada macam-macam cara, adegan dan drama. Manusia ada macam-macam ragam. Baik, kejam, ganas, lembik, cantik bla bla bla. Tuhan dah cipta semua sempurna dan berbeza. Otak lain-lain. Perangai apakan lagi. Ada hikmah Tuhan cipta semua ni. Semestinya. *Ayat bunga-bunga pulak bhahah

Okay, sekarang nak cakap pasal maaf bermaafan. Yang perenggan atas tu, cuma kiasan haha Sekarang memang bukan Hari Raya atau Hari-hari Istimewa. Tapi memang sengaja nak post *kuangkuang. Okay, Maaf membawa maksud rendah diri. Maaf seringkali dikeluarkan apabila kita melakukan kesalahan ataupun memaafkan orang yang buat salah. Semua orang buat salah wehh. Nobody's perfect. Kadang-kadang, ada manusia yang buat salah, tapi tiada niat pun nak buat salah tu. Keterpaksaan, tersepit dalam keadaan yang tegang ataupun tidak sempat untuk berfikir panjang akan kesannya. Susahkan? Itulah namanya dugaan. So, sesakit mana pun awak semua disakiti atau segeram mana pun awak dekat orang tu, kalau orang tu minta maaf, kita kena maafkannnya. Memahami situasinya mungkin akan boleh memulihkan keadaan. Sesungguhnya Nabi Muhammad sendiri memaafkan umatnya, manakan kita sebagai makhluk di muka bumi ni yang bukan sapa-sapa, kan?. Kalau semua manusia macam ni, semestinya negara aman-damai dan manusia hidup harmoni. InsyaAllah. Tapi ada juga manusia yang sememangnya kejam dan berniat membuat jahat. Itu memang geram lahkan? -,- Tunggu jelah balasan Akhirat :) Saya tulis ni untuk memperbaiki diri saya dan mengingatkan yang lain okay? Like we know, Nobody's perfect.


P/s : Saya minta maaf kalau ada buat salah dekat semua ye. Thank You.


HAVE A NICE DAY PEEPS!



6 comments:

Sheera H said...

Chu, Sheera pun nak mintak maaf kat Chu :)

chuare (: said...

Awak tak pernah buat salah tau :) Saya maafkan dan forgive me okay? muahh

ellena zaini said...

awak , sorie jugak ye

chuare (: said...

hikhik Awak pun tkde buat salah pun dkt Chu hehe
Sayangg Elle, rindunyeeeee <3

ain said...

:) good post . follow me back :)

chuare (: said...

Ohh Thanks ya :) Okay